2 juni 2018
10:00

Solängens BK Grön

Referat: Bergums IF Vit - Solängens BK Grön

Lördagmorgon med start 10.00 i ett soligt Olofstorp mot Bergum, det var redan upp mot 27 grader redan vid matchstart. Matchen startar i ett väldigt högt tempo och Bergum rullar bollen väldigt fint, vi ligger dock bra i våra positioner och Bergum trots spelövertag i första perioden kommer inte till så många farliga avslut. Vi kämpar och sliter hårt och vi blir tillbakapressade stora stunder och killarna är ganska frusterade då vi själva är vana att äga mycket boll. Vi skapar dock en hel del chasner i omställningar och då är vi farliga, vi tar ledningen med 1-0 i första perioden efter en retur på en frispark. Vi hade innan matchen bett domaren om vattenpaus mitt i matchen men Bergum skulle vidare efter matchen så dom ville inte ha detta vilket gjorde att våra killar var ordentligt varma och trötta efter första perioden. Scenariot från första fortsätter i andra perioden med Bergum som sperlförande laget och vi som försvarande med omställningar. Dock kommer vi in i matchen bättre och äger en hel del boll vi med. Vi gör det bra ligger rätt och alla kämpar och sliter. Vi lyckas göra 2-0 på en frispark innan Bergum lyckas göra 1-2 innan periodpaus. Inför sista perioden pratar vi mycket om att fortsätta tro på det och kämpa, vilket vi även fortsätter att göra. Dock startar Bergum ännu hårdare i sista och lyckas kvittera på en frispark och matchen står efter detta och väger men Albin gör ett par fina räddningar och håller kvar oss i matchen. Till slut ger även vårt slit och kämpande resultat vi vinner matcen till slut med 4-2, en härlig seger mot ett fint bollspelande Bergum! Grym kämpat av alla.